VPN i javna Wi-Fi mreža: Kako vas VPN štiti na javnim Wi-Fi mrežama

Saznajte kako korišćenje VPN-a može da vas zaštiti od cyber napada na javnim Wi-Fi mrežama i kako da izaberete pouzdanog i sigurnog VPN-a.

VPN i javna Wi-Fi mreža: Kako vas VPN štiti na javnim Wi-Fi mrežama

Koristite li javne Wi-Fi mreže? Ako je odgovor da, onda je veoma važno da znate kako da se zaštitite od potencijalnih cyber napada. Jedan od načina na koji to možete uraditi jeste korišćenjem virtuelne privatne mreže (VPN).

VPN koristi šifrovanje da bi stvorio sigurnu vezu između vašeg uređaja i interneta. To znači da svi podaci koji se prenose preko VPN-a ne mogu biti čitani od strane neovlašćenih korisnika. To uključuje i vaše lične podatke, kao što su lozinke i brojevi kreditnih kartica.

Međutim, VPN ne štiti samo vaše lične podatke. On takođe može pomoći da se zaštitite od lažnih mreža. Na primer, hackeri često kreiraju lažne javne Wi-Fi mreže kako bi prisvojili vaše podatke. Ako se povežete na ovakvu mrežu, oni će imati pristup svim vašim podacima. Međutim, ako koristite VPN, čak i ako se povežete na lažnu mrežu, vaši podaci će biti sigurni.

Još jedna prednost korišćenja VPN-a na javnim Wi-Fi mrežama jeste da on omogućava anonimnost. Ako koristite VPN, vaš IP adresu neće biti vidljiva drugim korisnicima mreže. To znači da nećete biti izloženi riziku od phishing napada ili drugih vrsta cyber napada koji se temelje na vašoj lokaciji.

Sve u svemu, korišćenje VPN-a na javnim Wi-Fi mrežama je jedan od najboljih načina da se zaštitite od cyber napada. Međutim, morate biti oprezni pri odabiru VPN-a. Postoji mnogo besplatnih VPN-ova koji ne nude adekvatnu zaštitu. Umesto toga, trebalo bi da izaberete plaćeni VPN koji je proveren od strane stručnjaka za cyber bezbednost.

Kada izaberete VPN, važno je da proverite da li on podržava šifrovanje na nivou industrije. To obično uključuje šifrovanje AES-256 bita, koji je jedan od najsigurnijih načina šifrovanja. Takođe, proverite da li VPN ima funkciju za zaštitu od curenja DNS-a i IP adrese, što vam omogućava da se zaštitite od slučajnog izliva podataka.

Još jedna važna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odabira VPN-a jeste brzina. Korišćenje VPN-a može uticati na brzinu vašeg interneta, tako da je važno da izaberete VPN koji ima dobre performanse. Pored toga, proverite da li VPN ima funkciju automatskog prekida veze, koja će vas štititi u slučaju da se veza sa VPN-om prekine.

Na kraju, korišćenje VPN-a na javnim Wi-Fi mrežama je odličan način da se zaštitite od cyber napada. Međutim, važno je da izaberete pouzdanog i sigurnog VPN-a koji će vas štititi od svih potencijalnih pretnji. Uz odgovarajući VPN, moći ćete da se opustite i uživate u korišćenju javnih Wi-Fi mreža bez brige o sigurnosti vaših podataka.

Podeli na Facebook-u

objavio/la: Admin

objavljen: 2023-01-29

pregleda:

ključne reči: vpn javne wi-fi mreže cyber napadi sigurnost pouzdanost izbor vpn-a


#1 VPN Servis - NORD VPN

Nord VPN je proglašen za trenutno najbolji VPN servis na našem sajtu. Preko 10.000 korisnika je preuzelo ovu fantastičnu ponudu i popust koji Nord VPN nudi korisnicima našeg sajta!

Svaki VPN servis koji je prikazan na našem sajtu možete poručiti iz celog sveta ali i iz svih zemalja u regionu. Bilo da je u pitanju Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija - kupovina i aktivacija ovih VPN servisa je isprobana iz svake od ovih zemalja i funkcioniše sa lokalno izdatim privatnim i biznis karticama.

Bilo da ste privatni ili poslovni korisnik i da vam treba pouzdan VPN, naša rang lista je redovno ažurirana po nekoliko glavnih kriterijuma a to su između ostalog pouzdanost, cena, rezultati naših testova i iskustva korisnika.

Nadamo se da ćemo i vama pomoći da izaberete najbolji VPN servis i sačuvate svoju privatnost.