Nord VPN

Jedan od najboljih vpn programa koje ćete naći na tržištu. Odlično ocenjen od strane preko 100.000 korisnika.

Nord VPN

Nord VPN recenzija: enkripcioni snagator od koga će vam zastati dah!

Preporučujemo NORD VPN zbog njihovih kontinualnih napora da poboljšaju sigurnost, izuzetno povoljne cene i performansi, pri čemu nema nikakvih zaostataka u brzini, bilo da se radi o običnom radu, strimovanju ili gejmingu.

Nord VPN je jedan od najvecih i najpoznatijih VPN programa koji postoji sa stotinama hiljada korisnika sirom sveta.

NordVPN definitivno zaslužuje jedno mesto u našoj listi najboljih VPN-ova zbog mnogobrojnih razloga, uključujući i statusa kao VPN provajder koji će obezbediti najviše toga za vaš novac. Ruku na srce, nećete sigurno naći nijedan drugi VPN koji može učiniti toliko toga za vas po vrlo povoljnoj ceni kao NordVPN.

Naravno, kada bi malo više unapredili svoje servere, NordVPN bi mogao ponuditi malo više privatnosti, ali kada govorimo o njihovim serverima, pričamo o oko 5400 servera u 59 država, nulte police prijavljivanja sa nadležnosti u Panami. Predstavlja enkripcionu mašinu koja Vam omogućava korištenje VPN u Tor aplikaciji bez ikakvog načina praćenja vašeg uređaja.

Nije nikakvo iznenađenje činjenica da je NordVPN aplikacija prikupila više od 59 000 recenzija na App Prodavnici sa ocenom od 4.6/5 sa čak 132,871 ocena, kao I na Google Play aplikaciji sa ocenom od 4.4/5. Također nije nikakva tajna da je upravo NordVPN od mene dobio trofej za VPN sa najboljom vrijednošću u usporedbi sa cenom.

Kao bonus već prisutnoj brzini, NordVPN-ova Smart Play karakteristika omogućava normalan rad sa lakoćom onoga što sputava mnoge VPNove : strimanje videa. Ne samo da je dostupno za iOS i Android već i za Windows Phone pa čak I BlackBerry.

Brzina

  • Prosečni gubitak brzine: 53% izgubljene brzine u jesenjim testovima 2020 godine
  • Broj servera: više od 5400 servera
  • Broj NordVPN server lokacija: 59
  • Broj IP Adresa: 5000

Lično smo izvršili test brzine NordVPN-a tokom perioda od tri dana koristeći kako bežičnu tako I Ethernet konekciju. Brzina interneta u SAD varira naširoko u zavisnosti od države kao i provajdera usluge, te kao i kod bilo kakvih drugih testova brzine, rezultati će se uveliko oslanjati na Vašu lokalnu infrastrukturu, pri čemu vrlo brz internet daje mnogo više rezultate brzina.

To predstavlja jedan od razloga zašto smo više zainteresovani u količinu izgubljene brzine, jer korištenje VPN-a obično može prepoloviti brzinu vaše internet konekcije. NordVPN smanjuje brzinu interneta za prosečno 53%, ako upoređujemo sa smanjenjem brzine od 32% koje smo izmerili i testirali u 2019 godini. Iako NordVPN nije brz kao neka od njegove najveće konkurencije kao što je ExpressVPN i Surfshark, ustanovili smo da brzina NordVPN-a je iznenađujuće pouzdana i brza, nikada nije došlo do naglih padova i prestanka rada servisa, te gde smo očekivali da će podbaciti, iznenađujuće dobro je izdržao sve zadatke postavljene pred sebe.

Prosečna brzina NordVPN-a bila je 91Mbps tokom perioda testiranja, sa setom podataka prosečne bez-VPN brzine od 194Mbps. Iako je normalno da VPN prepolovi vašu internet brzinu, važno je naznačiti da u proseku preko mojih pet testnih zona, ni u jednom trenutku nisam ustanovio pad brzine NordVPN-a na manje od 85Mbps, zbog čega je još uvijek jedan od najkonzistentnijih, stabilnih VPN-ova sa kojima sam se susretao.

Singapurska konekcija vodila je testni prosek od 98Mbps, dok je UK nadjačala Europske brzina za nijanse. Pri brzinama od 99.93Mbps, UK konekcija je za dlaku pretekla Francuske i Nemačke, koje su ispoljavale proseke od 91.90Mbps. NordVPN je takođe prikazao još jedan “fotofiniš” u brzinama interneta tokom testiranja, gde je Australijska konekcija nadjačala SAD sa 88Mbps na prema 86Mbps. Nijedan od ovih rezultata nije nešto za što bi ste se trebali zabrinuti.

Sigurnost i privatnost

  • Nadležnost: Panama
  • Enkripcija: AES-256, 4096-bitni RSA ključ, Savršena Napredna Zaštita
  • Bez ikakvih curenja podataka
  • Uključuje podesivi prekidač

Sviđa nam se činjenica sedišta NordVPN-a u Panami, koja većinski predstavlja zemlju sa solidnom zaštitom ličnih podataka zbog nedostatka potpisanih ugovora o deljenju podataka sa drugim zemljama..

#1 VPN Servis - NORD VPN

Nord VPN je proglašen za trenutno najbolji VPN servis na našem sajtu. Preko 10.000 korisnika je preuzelo ovu fantastičnu ponudu i popust koji Nord VPN nudi korisnicima našeg sajta!

Enkripcija je standardna AES-256-CBC enkripcija koja podržava Savršenu Naprednu Zaštitu (Perfect forward secrecy) što znači da često menja svoje enkripcione ključeve kako bi izbegla sigurnosne nedostatke. NordVPN također koristi OpenVPN protokol (jedan od najsigurnijih tipova protokola) kao I IPSec/IKEv2 (koji je manje siguran ali i dalje izuzetno brz). Bez IP adresa, DNS curenje podataka kao i druga potencijalna curenja podataka kroz identifikaciju korisnika su detektovana tokom našeg testiranja.

VPN alatka nudi koristan prekidač kao sigurnosnu karakteristiku, koji onemogućava curenje podatava izvan sigurnosnog VPN tunela u slučaju kraha VPN konekcije. Oni koji nisu upoznati sa softverom trebaju uvideti dodatni izmenjivi prekidač koji omogućava odabir aplikacije koju želite prekinuti u slučaju pada VPN-a. Imajte na umu da sve aplikacije koje nisu na toj listi još uvek mogu prenositi informacije preko interneta, te na taj način ugroziti vašu privatnost.

Dodatne karakteristike uključuju filter stranica kako bi blokiralo napredovanje raznih neodređenih ili zlonamernih internet stranica, kao i opcionalni blocker reklama i drugih pratećih uređaja. Također nam se sviđa dvostruka VPN karakteristika, koja omogućava korisnicima skokove između raznih servera za jos više dodatne enkripcije. Ustanovili smo da proces zamagljivanja (skrivanja činjenice da je vaš VPN zapravo nešto drugo a ne VPN) efektivan u svakom delu testiranja.

Cena

  • Mogućnost korištenja: Prijateljski interfejs sa jednostavnim kontrolama
  • Platforme: Mac, Windows, Android, iOS, Linux
  • Cena: $3.71/mesečno (68% sniženje) za dvogodišnji plan
  • Broj istovremenih konekcija: 6

Jako nam se sviđa NordVPN-ov čisti, lagani za korištenje interfejs, sa svojim kontrolama i server pretraživačkim funkcijama. Interaktivna mapa je lepo dizajnirana, ali smatramo da bi bila korisnija kada bi njene osnovne postavke identificirale gradove, umesto isključivo zemalja.

Ova VPN kompanija nudi 24/7 podršku korisnicima kroz live chat, sa opcijom odgovora na e-mail. NordVPN također ima vrlo dobru ugrađenu sekciju podrške na svojoj stranici, koja sadrži bazu podataka sa često postavljenim pitanjima i tutorijalima.

Ovaj VPN servisni provajder ne ograničava protok podataka i dopušta beskonačne skokove između servisa, kao i piratiziranje. Nismo imali nikakvih problema koristeći ga da pristupimo Netflixu. Za razliku od nekih svojih konkurenata, možete da koristite samo 6 uređaja istovremeno na jednu pretplatu.

Kako se svet VPN-a širi brzim tempom, nadamo se da će NordVPN-ovi niski popusti biti primenjivi kasnije prema svim svojim pretplatnim planovima kako bi mogli prijaviti veću kupovnu vrednost. To bi bila oštra kritika da NordVPN već duži period nije jedan od lidera industrije sa dugom historijom, te je sigurno kritika koja je primenjiva na skoro sve VPN provajdere. Ovako kako stoji, najbolji plan pretplate prema nama jeste kroz dvogodištnju pretplatu pri ceni od $3.71 mesečno, 68% sniženje, naplaćeno svake dve godine u ceni od $89. Nord VPN također nudi 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Iako NordVPN više ne prihvata PayPal uplate, moguće je platiti sa kreditnom karticom ili kriptovalutom uključujući BitCoin, AliPay, WeChat Payments, iTunes, Google Pay, Amazon Pay i UnionPay.

NordVPN je jedan od naših najdražih VPN-ova. Odličan je u brzini, sigurnosti, projekciji slike kao i piratiziranju. Poseduje mrežu od 5,515 servera u 59 zemalja. Trenutno, NordVPN predstavlja jedan od najboljih VPN servisa na tržištu sa izuzetno pristupačnim cenama.

Nord VPN

id: 521607

Posetite Nord VPN ▶

objavljen: 2020-11-27

pregleda:

ključne reči: nord vpn nordvpn


#1 VPN Servis - NORD VPN

Nord VPN je proglašen za trenutno najbolji VPN servis na našem sajtu. Preko 10.000 korisnika je preuzelo ovu fantastičnu ponudu i popust koji Nord VPN nudi korisnicima našeg sajta!

Svaki VPN servis koji je prikazan na našem sajtu možete poručiti iz celog sveta ali i iz svih zemalja u regionu. Bilo da je u pitanju Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija - kupovina i aktivacija ovih VPN servisa je isprobana iz svake od ovih zemalja i funkcioniše sa lokalno izdatim privatnim i biznis karticama.

Bilo da ste privatni ili poslovni korisnik i da vam treba pouzdan VPN, naša rang lista je redovno ažurirana po nekoliko glavnih kriterijuma a to su između ostalog pouzdanost, cena, rezultati naših testova i iskustva korisnika.

Nadamo se da ćemo i vama pomoći da izaberete najbolji VPN servis i sačuvate svoju privatnost.